Nieuws c

zondag

OpenMonumentenDag

Open Monumentendagen

2e weekend van september:
 09 en 10 september

MolenstichtingLimburg
  Limburgse Molendag

1e zondag van oktober:

Nieuwsbrieven van de molens 2021-2022

St. Antonius en Aurora

januari 2023

november 2022
september 2022
augustus 2022
juli 2022

St. Petrus

jaarverslag over 2021

Friedesse molen

augustus 2022

Open dag Aurora molen

2022 Arora50 1 lr

Op 11 september 2022 hield de Molenstichting Leudal een open dag bij de Aurora molen in Baexem. Dit ter gelegenheid van het feit dat de molen na een verplaatsing, 50 jaar op de huidige locatie staat. Op deze stralende dag bezochten ongeveer 250 bezoekers de markt en veel daarvan ook de molen. Voor de molen was het de dag met de hoogste bezoekersaantallen in zijn bestaan.

Molenfeesten bij de Friedesse molen te Neer

2022 Friedesse poster

Op zondag 11 september 2022 vinden bij de Friedesse Molen in Neer de Molenfeesten plaats. Een grote feestdag met een markt met streekproducten, demonstraties van ambachten en er kan volop gegeten en gedronken worden.

Op zondag 11 september laten de Friedesse Molen en Eetwinkel AMBACHT je tussen 11 en 19 uur genieten van het bourgondische leven. Er is van alles te beleven, een gezellige kraampjesmarkt met streekproducten, expositie van Ans Houben in de watermolen, diverse demonstraties van ambachten, vertier voor de kinderen, genieten van de lekkerste lokale lekkernijen, picknicken op een dekentje.

Aurora molen 50 jaar op het Molenveld in Baexem

Aurora50
Op 11 september 2022 organiseert de Molenstichting Leudal van 11.00 tot 16.00 uur een open dag bij de Aurora molen aan de Molenveldstraat in Baexem. Dit ter gelegenheid van het feit dat de molen, na een verplaatsing, 50 jaar op de huidige locatie staat. Om 11.00 uur wordt de aftrap gegeven door wethouder Graef van de gemeente Leudal. De molen is die dag in werking en geopend voor het publiek. Ook is er een informatieve markt met een 10-tal kraampjes.

Op de markt zijn oude ambachten, historische foto’s van de Aurora en kunst te zien. Verder is een aantal maatschappelijke organisaties aanwezig. Voor kinderen organiseert Schutterij St. Jan uit Baexem activiteiten. Ook kunnen kinderen met de handmolen graan malen. En er is muziek. De toegang is gratis.

Hamerslagdag bij de St. Petrus

2022 smedendag1   2022 smedendag2

De smidsvuren werden weer opgestookt tijdens de 10e editie van de Hamerslagdag bij de St. Petrusmolen in Roggel. Twee jaar kon het evenement niet doorgaan maar op zondag 22 mei 2022 gingen de ijzers weer in het vuur. Honderden bezoekers bezochten het evenement.

Gouden speld voor Jan van Woezik

2022 Woezik Gilde Speld LR

Op 16 april 2022 kreeg Jan van Woezik door Jos Peusen van het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg een gouden speld uitgereikt. Jan kreeg deze speld omdat hij 50 jaar geleden het diploma vrijwillig molenaar behaalde. Al die jaren was hij als molenaar actief op de molen St. Petrus in Roggel. Naast molenaar is Jan ook instructeur en heeft in die hoedanigheid veel nieuwe molenaars opgeleid. Het uitreiken van de onderscheiding was een van de activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Nieuwsbrief no 5, oktober 2021
Nieuwsbrief no 4, november 2019